Molencakemeel

Home  >>  Recepten  >>  Koek, Taart en Cake  >>  Molencakemeel

Molencakemeel

On mei 23, 2014, Posted by , In Koek, Taart en Cake, With No Comments

Benodigdheden: 

  • 250 gr molencakemeel
  • 200 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 el citroensap

Programma: 
Doe de volgende ingrediënten in een beslagkom boter, suiker, zout en citroensap en klop ze met een mixer tot romige massa. Daarna de eieren er stuk voor stuk er door mengen. Zorg ervoor dat er een gladbeslag ontstaat. Ga nog  3 min. door  met mengen. Voeg daarna het molencakemeel in 3 delen erbij en blijf door mengen tot een glad beslag. Doe het beslag in de cakevorm. Verwarm de oven voor op 150°C en bak de cake in het midden van oven in ±60 min. gaar. Kontroleer met een satestokje door in de cake te prieken of deze  gaar is. Er mag niets aan het stokje blijven plakken. Te lang bakken veroorzaakt een te droge cake. Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm en daarna uit de cakevorm kloppen.

Comments are closed.