Jaarverslag 2019

Home  >>  Jaarverslag 2019

Voorplaat: In 2011 is de molen door koning-winter in een wit jasje gezet. We kunnen het ons haast niet meer voorstellen dat het nog mogelijk is.

Inleiding                                  

Dit jaar was Nationale Molendag wel een bijzondere dag. Op deze dag was Nico precies 40 jaar molenaar op Ko­ren­molen “de Ruiter”. Dat is feestelijk gevierd met familie en genodigden en de onthulling van het molenaarsbord van alle molenaars die op de molen hebben ge­werkt of nog werken.

In januari zijn de molenmakers bezig geweest met een grote klus aan het bovenwiel en vangblokken. Een klus van 3 weken. In het verslag leest u uitgebreid wat er allemaal is gedaan.

De restauratie van het motor maalkoppel is in dit jaar afgerond en levert een goede kwaliteit meel. Meer informatie hierover in het verslag.

We hebben een nieuwe lokale klant erbij. De Nederlanden in Vreeland maakt zijn eigen brood van het meel van de molen. Ze wilden het brood van lokale ingrediënten maken. We zijn hier heel blij mee.

In het verslag vind u uitgebreide informatie over de verdere activiteiten en perikelen wat zoal op de molen is gebeurd. We wensen je veel leesplezier en zijn er vragen, kom gerust langs. We geven graag uitleg.