Jaarverslag 2018

Home  >>  Nieuws  >>  Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2018

On april 15, 2019, Posted by , In Nieuws, With No Comments

Korenmolen “de Ruiter” – Jaarverslag 2018 

Voorplaat: De molen (1970/1980) nog vol inbedrijf als onderdeel van het veevoerbedrijf Schuurman. Transport ging met de bulk- of vracht auto. Het gebouw met de luifel heeft plaats gemaakt voor bijgebouw en tuin.

Inleiding                                  

Naast het vele onderhoudswerk, zoals schilderen en reparties zijn we het hele jaar weer druk in de weer geweest met de molen.

De restauratie van het motor maalkoppel heeft een flinke stap vooruit gemaakt. Begin 2018 de nieuwe stenen opgehaald en we konden weer verder. In het verslag leest u uitgebreid wat er gedaan is.

Het weer heeft ons laten zien dat het in Nederland ook lang warm en zonnig kan zijn met alle gevolgen van dien. Weinig regen, windstille periodes en droogte. Voor deze periode hadden we eerst in januari een aardige storm te verwerken.

De buitenverlichting van de molen is vervangen door LED-verlichting. Scheelt een heleboel energie en past in het zuinig omgaan met energie.

In het jaarverslag (klik op dit woord) vind u uitgebreide informatie over de verdere activiteiten en perikelen wat zoal op de molen is gebeurd. We wensen je veel leesplezier en zijn er vragen, kom gerust langs. We geven graag uitleg.   

Comments are closed.