Jaarverslag 2017

Home  >>  Nieuws  >>  Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2017

On april 15, 2018, Posted by , In Nieuws, With No Comments

Inleiding

De voorplaat van het verslag is de molen eind jaren vijftig van de vorige eeuw. Nog geen uitgebreide bebouwing van het veevoerbedrijf Schuurman. Rechts onder de transportladder (wit) om het graan vanuit de boot te transporteren. Een hele verbetering, geen zakken meer van 75 kilo sjouwen. 

Afcona Additives heeft ons ondersteund, door alle verf en aanverwante artikelen te sponseren, wat we nodig hebben voor de molen. Daarvoor ons hartelijke dank.

Er is veel gebeurt op de molen. Start van de restauratie van het motor-maal koppel. Toevoer- en afvoer meel van de buil. In het verslag leest u uitgebreid wat er gedaan is.

In april was Arie 25 jaar molenaar op korenmolen de Ruiter en is verrast met een surprise party. Nico heeft in december een ingrijpende operatie ondergaan. In het programma van Maxx t.b.v. het werven van donateurs voor de Hersenstichting was deze te volgen. Is goed verlopen.

Het molenaarsambacht is toegevoegd op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dit heeft Unesco tijdens een vergadering in dec. 2017 in Zuid-Korea besloten.

Drie korenmolenaars in opleiding hebben onder begeleiding met hun leermeester enkele problemen van ons maalkoppel opgelost. In het jaarverslag (klik op het woord) vind u uitgebreide informatie en wens je veel leesplezier.

Comments are closed.