Jaarverslag

Home  >>  Jaarverslag

JAARVERSLAG 2016

Inleiding                                

Het is ons gelukt. De buil is dit jaar operationeel geworden. We zijn nu instaat zelf bloem van diverse meelsoorten te maken. Na de renovatie is het een plaatje geworden. De aan­drij­ving op wind-energie is helaas niet gelukt. In het verslag kan u lezen waarom niet. Ook hebben we enkele aanpassingen moeten maken aan de uitvoer van de bloem en de zemelen.

Nico heeft in maart het eervolle Certificaat van Verdienste van de Hollandsche Molen ontvangen, voor zijn jaren lange inzet en verdienste voor molens in het algemeen.

De kap heeft nieuw riet gekregen. Het oude riet was versleten en dun geworden. De kans dat bij een flinke wind gaten in het riet zou komen, was niet uitgesloten.

Het volledige verslag kan u lezen door op JAARVERSLAG te klikken.

De voorplaat laat de molen op zijn vorige plek in Barsingerhorn zien. Toen als poldermolen en in 1910/1911 naar Vreeland gehaald en omgebouwd tot korenmolen. We wensen u veel leesplezier en schroom niet om naar de molen te komen om het een en ander te bekijken. Als de blauwe wimpel in de vlaggenstok hangt zijn de molenaar op de molen.